25 april, 2024

Tankar kring den sjätte omgången av Allsvenskan

De allsvenska omgångarna avlöser varandra. Den sjätte omgången spelades klart under torsdagen och på idag söndag drar nästa omgång igång.

Själv hann jag se två hela matcher och det här inlägget kommer att handla om omgången rent generellt. I och med att jag såg få matcher kommer jag inte att gå in på det taktiska delarna.

Det blev några stora siffror i den förra omgången. Vi fick se Halmstad kollapsa mot Elfsborg på bortaplan där Boråsarna vann med hela 6-1 och där Jacob Ondrejka svarade för tre mål.

Häcken låg illa till efter den första halvleken mot Djurgården men reste sig i andra halvleken och vann med 4-1. Två av målen kom på fastsituation och det hör inte till vanligheterna att Djurgården släpper in mål på fasta. Lars Olden Larsen visade fortsatt fin form när han svarade för två mål.

Kalmar hade 2-0 ledning mot Sirius i efter första halvleken men tappade i den andra och Sirius kom tillbaka och fixk med sig en poäng hem i en match som slutade 2-2.

AIK har fortsatt svårt att göra mål och skapa målchanser. I en chansfattig match blev det 0-0 på bortaplan mot Mjällby.

Brommapojkarna tog sin tredje raka seger när laget besegrade IFK Värnamo på bortaplan med 1-0. Värnamo är ett annat lag som har svårt med målproduktionen.

Hammarby fortsätter och har det svårt på bortaplan. Mot Norrköping hade laget mycket boll som vanligt men hade svårt att skapa målchanser och saknade spets framåt. Det Hammarby inte hade fanns i Norrköping i form av Totte Nyman i en match som Peking vann med 2-0.

I övrigt kan vi konstatera att Malmö går fortsatt starkt och laget har inte tappat något poäng ännu.

Det blev även islossning för Göteborg som körde över Degerfors och chanserna man inte satte tidigare satte men nu och vann med hela 6-0.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.