18 april, 2024

Stabil seger för Åtvidaberg mot Oskarshamn

Vi tog en säker seger när Oskarshamns AIK besegrades med 3-0 hemma på Kopparvallen.

Bortalaget inledde piggast men kom inte till några klara målchanser.

Första farlighet kom ingen 14:e minuten när Isak Bråholm sköt utanför från distans.

I anfallet efter skapade vi en möjlighet när Albin Bergström testade skott från distans men Oskarshamns målvakt behövde inte ingripa då bollen gick utanför.

I den 20:e minuten pressade vi högt och vann bollen. Oscar Stejdahl slog en passning mot José Bonilla som elegant tog ner den och placerade in ledningsmålet.

Sex minuter senare utökade vi ledningen. Habib Askar slog ett inlägg från vänsterkanten och en gästande försvarare stötte in bollen i eget mål.

Sista delen av den första halvleken bjöd inte på några klara målchanser.  I halvtid tvingades vi till ett byte där Gustav Rydberg utgick och istället kom Fredrik Cårebo in.

I den 53:e minuten lyckades vi etablera spel på offensiv planhalva och då blev det farligt. Askar tog sig runt på kanten och spelade in bollen till Cårebo som sköt, bollen blockerades. I andra vågen avslutade Benjamin Tannus men även den här gången fastnade bollen på en försvarare. Vi var dock hetare och till slut avslutade Bonnila med ett skott som målvakten räddade.

Sex minuter senare kom även 3-0. Tannus slog en hörna som nickade undan men inte bättre än att Cårebo kunde lägga upp den för Albin Bergström som från distans dundrade in trean.

I den 65:e minuten skapade gästerna en möjlighet när Bråholm sköt från distans och träffade utsidan av stolpen.

Resterande delen av matchen bjöd på en del chanser och där vi var närmast ytterligare ett mål.

Sammanfattningsvis gör Åtvid ingen jättematch men jag tycker att vårt försvarsspel ser stabilare ut än på många år. Oskarshamn tilläts inte skapa några större farligheter. Jag har i mina tidigare rapporter skrivit om att det är imponerande att se hur spelarna täcker upp ytor för varandra. Om någon går bort sig i första läget så finns det oftast både en och två spelare som gör jobbet.