22 maj, 2024

Ny nolla och ny seger för ÅFF

Åtvidabergs FF svarade för ännu en stabil insats när laget på hemmaplan besegrade Ariana FC med 2-0. 

Efter en jämn inledning där båda lagen kände på varandra hetta det till för första gången på allvar i den 21:a minuten. 

Vi vann bollen högt upp och Benjamin Tannus tog sig in i straffområdet och avslutade men skottet blockerades. I andra vågen fick José Bonilla läget men hans avslut gick en bit utanför. 

I anfallet efter kom ledningsmålet. Ariana tappade bollen och Mohammad Ahmadi hittade med en fin passning fram till Bonilla. Bonilla tittade upp och spelade fram Kevin Johansson som avslutade med ett pressat skott och överlistade målvakten. 

Det var annars gästerna som hade en del boll men vårt försvarsspel såg återigen stabilt ut. Det var först i den 32:a minuten som Ariana skapade en möjlighet när Emmanuel Yeboah sköt från distans men Hugo Claesson räddade. 

Vi hade faktiskt problem med att etablera spel på offensiv planhalva och våra anfall blev där med för korta. 

Vi gick till halvtidsvilan med 1-0 ledning. I halvtid tvingades vi till ett byte där José Bonilla blev kvar i omklädningsrummet och Liam Andersson fick komma in. 

Matchbilden i inledningen av den andra halvleken var detsamma som i den första. 

I den 57:e kom Kwame Kizito till avslut men hans distans skott gick en bit utanför målet. 

I den 92:a minuten punkterade inhopparen Gustav Rydberg matchen. Rydberg vann bollen utanför straffområdet och med hjälp av Andersson kom han till ett friläge och gjorde inga misstag.  

Sammanfattningsvis gjorde vi återigen en stabil insats defensivt där vi släppte en riktigt het målchans och det i 94:e minuten när en gästande spelare nickade tätt utanför. 

I övrigt stängde vi ner attraktiva ytorna för Ariana vilket gjorde att deras bollbehandling drog ner på tempot. På så sätt kunde vi bekvämt flytta våra lagdelar. Det känns ännu en gång att ledarna anpassade vårt försvarsspel efter motståndarnas styrkor. Imponerande även att spelarna ännu en gång följer matchplanen och jobbar för varandra. 

Offensivt fick vi inte till det alla i den här matchen. Varken Emanuel Chabo eller Benjamin Tannus kom till sin rätta. Ibland stressade vi för mycket istället för att lugna ner spelet och hitta passningsvägar valde vi att spela längre bollar som vi hade svårt att få fast. 

Nu sätts vi på prov med alltså tre matcher på en vecka. I den här matchen saknades bland annat Oscar Stejdahl och det ska bli intressant nu att se om vår fysik är som jag tror betydligt bättre i år än vad fallet varit tidigare. 

Redan på torsdag väntar nästa match i form av Eskilsminne och på söndag tar vi emot Oddevold på hemmaplan. 

En tanke på “Ny nolla och ny seger för ÅFF

  1. Tre matcher på en vecka kommer utkristallisera våra styrkor. Att hålla nollan i en eller flera drabbningar stärker dels Claesson i målet men även vår fyrbackslinje och centrala mittfältet. Kapten Tannus fortsätter sin vana trogen att visa styrkan som just kapten.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.